Hemel en aarde in Afrika

 
 
 

als zand in plooien van een olifant

Ee

Een taal-beeld-muziek presentatie van een nieuwe gedichtencyclus van Theo Monkhorst met muziek van

Kerry Woodward.

 

‘Hemel en aarde in Afrika’ is de titel van de taal-beeld-muziek presentatie van een nieuwe poëzie cyclus van de Haagse schrijver en dichter Theo Monkhorst, met indrukken van een tiendaagse reis door natuurgebieden van Tanzania. De tentoonstelling, gemaakt door grafisch ontwerper Anno Fekkes, bestaat uit tien banieren met twee

keer tien dagelijks op de reis gemaakte foto’s van de lucht en de aarde, waartussen de tekst van het lange gedicht.

 

De opening van deze tentoonstelling is ook de presentatie van het door De Witte Uitgeverij te Leiden tweetalig uitgegeven boek met cd van de poëzie cyclus en de foto’s met de titel ‘als zand in plooien van een olifant’. De Engelse vertaling is van Joy Misa.

 

Tijdens de presentatie van het boek zal de Nederlandstalige versie van het gedicht worden voorgedragen door de acteur Joop Keesmaat (Louis d’Or) en de Engelse tekst door Donald van der Maaten.

 

Op basis van het gedicht heeft de Engelse componist Kerry Woodward een muziekstuk geschreven voor

mezzo-sopraan en soundscape (gecreëerd door Sydney Sitters en Kerry Woodward), dat zal worden uitgevoerd door Janneke Schaareman.

 

Deze opening vindt plaats op 11 februari 2012 om 16 uur in de Haagse Kunstkring, Denneweg 64 in Den Haag. De auteur zal daar het boek signeren.

 

De tentoonstelling is dagelijks geopend tot 27 februari 2012. Het boek is daar ook te koop. Op 27 februari om 16 uur is ter afsluiting een openbare uitloop (finissage) waar de auteur zal voorlezen.